Viatge a Senegal. Novembre 2023

Un viatge a Àfrica sempre és una experiència que et fa sentir viu i feliç.

La riquesa de les seves tradicions, costums i valors sempre et transporten.

Hem acabat d’arribar del viatge de seguiment de projectes d’aquest 2023, i pensem que hem assolit els objectius que ens havíem proposat a l’inici d’aquest any.

Els projectes han estat de tots tipus: Hem construït dos pous d’aigua potable, hem fet d’instal·lació de panells solars amb la bomba submergible en tres pous ,hem subministrat medicaments a la farmàcia del CREN i a l’illa de Kailo, hem construït dos murs perimetrals a l’escola de maternals de Kitzico a Velingara i a l’escola de l’illa de Kailo, hem comprat regadores per el poblat de Sare Sambayel, però el projecte de més entitat o més important ha estat la construcció de l’Escola de maternals de Diatock 2 al barri de Niangueph, que en aquests moments ja esta funcionant.

Per què des de Bantandicori, creiem que tots els projectes, siguin de l’àmbit que siguin, son importants, però estem convençuts que l’educació es el pilar sobre el qual es construeixen comunitats fortes i lliures, i que a traves del coneixement totes aquestes petites comunitats poden arribar a tenir esperança i oportunitats per assolir un futur millor.

Aquest any 2023, es commemora el 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Nosaltres creiem estem molt lluny d’aconseguir que drets fonamentals com son l’accés a l’aigua potable, l’educació i la salut hi ha moltes persones que no els tenen. Creiem que les persones que estan dirigint aquest món, se l’estan carregant, però ells també hi viuen.

A on ens ha portat tanta tecnologia?, tenint en compte que el 75% de les persones d’aquest planeta viuen en condicions deplorables. Creiem que fins que tothom no poguí tenir una vida digna, sense haver d’emigrar per els motius que siguin, no podrem parlar mai be d’aquesta raça que anomenem humana.

La justícia social és un problema de tots, però l’egoisme, l’individualisme, la cobdícia i l’ambició, no ens deixant ser justos. Es una llàstima, perquè en aquest món, tothom podria viure dignament amb una distribució equitativa dels recursos que tenim. Potser es una UTOPIA…

Agrair profundament a la FUNDACIÓ NOU MIL.LENI, per el seu suport econòmic incondicional des de fa tres anys. Gràcies a aquestes aportacions Bantandicori ha fet un salt endavant amb els projectes que estem desenvolupant a Senegal des de fa molts anys.

Fotos del viatge:

You Might Also Like