Finalitzada la Construcció de l’Escola de Maternals a Diatock

Com us hem estat informant, un dels projectes de Bantandicori dels anys 2021-2022, va ser començar la construcció de l’Escola de Maternals de Diatock, a la Baixa Cassamance. Després de molta feina i esforç per part de tot l’equip, aquesta infraestructura tan important s’ha finalitzat aquest mes d’agost de 2022.

No podem estar més contents, orgullosos i eufòrics per haver acabat aquesta instal·lació tan crucial pel desenvolupament de tots els nens i nenes d’aquesta zona.

L’objectiu principal del projecte, era el de complementar l’equipament de la comunitat educativa del poblat de Diatock amb la construcció d’una escola infantil per nens i nenes d’entre 2 i 5 anys.

Els nens d’aquesta comunitat no disposen d’un espai on aprendre i desenvolupar-se de manera organitzada i segura. A tot això, s’hi pot sumar el fet que la població no és conscient de la importància que té aquesta etapa pel seu desenvolupament, i és per aquest motiu que la major part dels nens/es es queden a casa fins als 6 anys i a vegades fins als 7 anys, que és quan comença l’educació primària. A aquesta edat és més difícil l’adaptació al sistema educatiu, i evidentment aquesta situació els aboca al fracàs escolar.

El projecte té com a objectiu principal donar una resposta als problemes descrits anteriorment i també donar una solució a una demanda que fa anys que s’està fent al govern del Senegal: destinar més recursos per millorar el món educatiu. Fins al moment no hi ha hagut cap resposta positiva al problema.

És per tot això exposat que aquest projecte de l’Escola de Maternals, és un focus d’esperança i oportunitats per a tots els nens i nenes d’aquesta comunitat, perquè creiem que l’educació és l’única forma de donar i obtenir llibertat de cara al futur i poder canviar la societat.

You Might Also Like