Bantandicori. ONG d'ajuda al Senegal

L’Operació de Cor de l’Eugenie

La història que us explicarem a continuació és d’aquelles que arriben al més profund del cor, i que fan que aquesta feina que fem des de fa molts anys adquireixi uns valors i una mística que només l’ajuda humanitària pot donar.

La Sra. Eugenie Bassane és la dona del nostre amic i col·laborador Abdoulaye, ella és de Cap Skerring, al sud del Senegal (Cassamance). Un dia ens va dir que estava molt malalta, tenia una patologia cardíaca greu i ens va preguntar si podíem fer alguna cosa per ajudar-la. La resposta de Bantandicori, evidentment, va ser que faríem el que estigués a les nostres mans per solucionar el problema.

La cosa es va complicar després de consultar un cardiòleg del Senegal, ens va dir que aquesta intervenció no es podia fer al seu país perquè no hi havia cirurgians cardíacs.

Ens vam posar a treballar per trobar una solució a aquest greu problema. Després de moltes gestions, molt d’esforç i molta feina, vam aconseguir que l’Eugenie vingués a Barcelona i que la intervinguessin amb un èxit total.

Volem agrair immensament al Dr. Xavier Ruyra, gran cirurgià i millor persona, i a tot el seu equip per la seva professionalitat i humanisme. Al Centre Mèdic Teknon, tant el personal de l’UCI com el de planta, per la seva amabilitat i sensibilitat en tot moment amb l’Eugenie. Al Dr. Joaquim Ramió i a en Xevi Vila, perquè amb ells va començar tot aquest periple. A José Mª Piñero de l’ONG Yakaar Àfrica, per tramitar tots els papers que ens va demanar el Consolat. A en Quim Mataró per coordinar amb els germans de La Salle, i a Joan Escalé i Toni Clavé per l’acolliment a casa seva durant tots els dies del pre i post operatori. Finalment, a tot al nostre equip per la coordinació que hem portat en tot moment i que ha permès que tot funcionés perfectament.

És de les accions més importants i directes en tota la nostra trajectòria en cooperació internacional, ja que hem salvat una vida. El món no el salvarem, però sí que hem salvat el món de l’Eugenie Bassane. Per ella, ha començat una nova vida.

Moltes gràcies a tothom.

You Might Also Like