Inauguració de l’Escola Maternal al barri de Brico a Diatock (Senegal)

Després de molts mesos de dedicació i implicació per part de l’associació i la comunitat del poble de Diatock, el dia 26 de novembre vam celebrar la inauguració de l’escola maternal de Brico, un dels barris de Diatock. Va ser un esdeveniment molt festiu i emotiu. Membres i sòcies de l’associació vam gaudir d’aquesta jornada amb la gent del barri de Brico, la comunitat educativa de les diferents escoles i instituts de la vil•la i les paraules d’agraïment de: el cap del poblat de Diatock, l’alcalde rural de Mangagoulak, el director de les diverses escoles del complexa educatiu de Brico, el delegat del departament del Ministeri d’Educació de
Bignona, el president de l’associació i l’arquitecte del projecte.
Ens van donar la benvinguda amb el ritme dels Djimbes, les cançons dioles i els balls de varis grup d’artistes locals. També, com a tota festa de tradició diola, vam rebre la visita del Kumpo i altres personatges culturals.
Tot seguit, vam fer una visita per les instal•lacions. Estem molt satisfets i satisfetes del resultat.
Per acabar, vam degustar un dinar de la gastronomia senegalesa que molt amablement havien preparat les dones del barri: carn yassa amb arrós i verdures, bissap i baobab (dues begudes fetes amb plantes de la zona) i beignets (un dolç típic).
Esperem que els infants d’aquesta comunitat aprofitin i gaudeixen d’aquesta infraestructura tan necessària per el seu desenvolupament de cara a un futur millor.
Tots hauríem de tenir les mateixes oportunitats i esperances,i no nomes que això estes supeditat en el lloc on has tingut la sort de néixer. Pensem que s’ha de lluitar contra aquesta fragilitat.
Pensem avui i sempre amb la nostre coherència amb el que creiem i amb el que fem.
Perquè nosaltres som persones petites,que treballem en llocs petits, fen coses petites, però pensem que podem fer del nostre mon un lloc millor.

You Might Also Like