Bantandicori. ONG d'ajuda al Senegal

Viatge Senegal 2018

El viatge anual que fa l’Associació a Senegal s’ha portat a terme, i com sempre l’objectiu es fer el seguiment dels projectes que estem realitzant a la Comunitat Rural de Kandia, al sud-est del Senegal. Per a tots els que hi participem, aquest viatge ens fa la mateixa il·lusió que quan vam començar aquest somni l’any 2005.

Podríem dir que el viatge d’enguany ha tingut una característica especial, i és que ha estat el més nombrós en quan a participants, des que vam començar.

Som persones que provenim de diferents àmbits, de diferents edats, pensaments i ideologies, etc, però unides per un gran objectiu, que és aconseguir una millora en la qualitat de vida d’unes persones que semblen invisibles davant la societat en que viuen.

Tan pels que hem repetit, com pels que han vingut per primera vegada, segur que haurà estat una experiència inoblidable, i que ens quedarà a la memòria per tota la vida.

L’acolliment va ser espectacular, ple d’amabilitat i alegria amb una carrega d’emocions a flor de pell.

És un viatge molt difícil explicar ja que s’hi barregen moltes sensacions. S’ha de viure en primera persona per sentir tot el que et donen les persones que viuen en aquesta comunitat en unes condicions molt bàsiques.

El que pretenem des de Bantandicori, és aconseguir un futur millor, una vida digna, una esperança dins del seu propi país per tal que no es vegin obligats a migrar cap a Europa.

Referent els projectes, hem fet el seguiment dels 11 poblats on hem construït un pou i consolidat la zona d’horta i el darrer pou en construcció. Podríem dir que el resultat final és satisfactori, ja que considerem que l’èxit del projecte estaria al voltant d’un 75-80 %. La feina que cal fer a partir d’ara és aconseguir que tots els projectes funcionin. Una tasca difícil però no impossible, pas a pas ho aconseguirem.

Aquest any, també s’han portat a terme dues proves pilot, que intentarem implementar a cada poblat. La primera prova pilot ha estat l’instal·lació d’una bomba submergible alimentada amb panells solars i la construcció d’una estructura metàl·lica per suportar un dipòsit d’aigua de 5000 litres,

per tal que tinguin més aigua i els permeti regar l’hort amb més facilitat i ampliar-lo.

L’altra actuació, que feia molt de temps que ens demanaven, era la compra d’un molí pel gra amb motor. Aquests any l’hem instal·lat al poblat de Sinthian Ruka, i ha estat un èxit total, sobretot per les Associacions de dones, ja que els reduirà l’esforç per moldre el gra diàriament.

També, com cada any, des de l’any 2008, s’ha col·laborat amb el CREN (Centre de Recuperació i Educació Nutricional) de Velingara, amb l’arranjament dels pavellons on s’allotgen les mares amb els nens desnodrits i també amb l’aportació de roba i medicaments.

Cada any que passa, cada viatge que fem, vas creixent, vas entenent més coses i t’adones que no podem aturar-nos, perquè hi ha molt per fer. Hem de continuar amb la mateixa força que vam començar aquest somni, ara fa 15 anys, amb l’objectiu tan senzill i humà d’ajudar a qui té menys i de compartir la sort que molts tenim.

I, per acabar, no oblidar a totes les persones que col·laboren amb l’Associació, d’una manera o altra, és evident que sense aquest suport d’amics, socis, col·laboradors puntuals, aquest projecte no podria tirar endavant. Moltes gracies a tots.

You Might Also Like